• Z nami od:2009-08
  • Masa:82 kg
18-11-2009 21:17:39
cześć

zaczynam nowy trening i chciałbym trochę odstąpić od supli na rzecz dobrej diety. Jako białko, chciałbym wrzucić do diety dużo jaj - tak 5-7 dziennie, każde po 60-70 gr. Czy ktoś ma doświadczenie w tej dziedzinie? Słyszałem, że niektórzy przy tej ilości jedzą samo białko, bez żółtka, bo dużo tłuszczu i cholesterol podnosi. Ja nie mam takich obaw, jakie są wasze doświadczenia w tej kwestii?

dzięki za odpowiedź

pozdr
  • Z nami od:2009-08
  • Masa: kg
19-11-2009 20:25:33
witaj sztangiel,

co kto lubi, ja osobiście jak robiłem diete bogatą w jajka, to wcinałem same białka - nie lubię żółtek więc nie mam problemu z tymi rozważaniami

ogólnie dieta była ok, ale też nie przesadzałem z ilością - 2 rano i 2 na kolacje. Znam os co ładowały po 7 jaj, ale szybko im się nudziło i rezygnowali,

Radzę, zacznij od mniejszej ilości i jeśli organizm będzie dobrze sobie radził z taką dietą, to zwiększ

pozdrawiam
meeres85
  • Z nami od:2009-12
  • Masa:80 kg
30-12-2009 22:44:37
ja dodawałem po treningu do koktajlu 4 białka i j żółtko i przed snem 3 białka
jaja zawierają dobry cholesterol wiec obaw niema znam takich którzy jedzą po 10 dziennie i żyją ;)
najważniejsze żeby traktować je jako uzupełnienie w białko a nie jako główne i jedyne jego źródło policz sobie ile białka masz w normalnych posiłkach a resztę nadrabiaj jajkami
to tak po mojemu ;)
pozdro
.