Witam. Na wstępie chciałbym zaznaczyć ze nie wiem czy właściwy dział ale do rzeczy.
Mam kilka pytań i nie będę zakładał miliona pojedynczych tematów.
1. Miał ktoś z was może bóle w łokciach ? Ból jest tego typu że kuje czasami nawet jak nic nie robię. Dodam że siłownie robię 3x w tyg. do tego 4x tyg. BJJ i 2x MMA. Biorę regenerator stawów. (Jeżeli macie pisać ze nie jesteście lekarzami to nie piszcie wcale.)
2. Druga sprawa biceps. Mam strasznie krótki biceps, od niedawna zacząłem robić młotki i gadałem z pewną osobą która radziła mi aby nie zginać maksymalnie łokci do ramion tylko trochę bardziej jak kąt prosty. Jest coś w tym prawdy ?
3. Jak to jest z tą ilością ćwiczeń i powtórzeń ? Stosuje na duże partie 4x ćwiczenia, na małe 3. a powtórzenia 2x 12 i 2x 10 - łącznie 4 serie. Nie mogę inaczej bo jeden ciężarek mam co 5 kg.
4. Czy to nie przesada, że ćwiczę: pon. Klatka + Bic i wieczorem BJJ, wtorek MMA, środa Barki + nogi wieczorem BJJ, czwartek trening dynamiczny pod MMA wieczor BJJ, Piątek BJJ, Sobota plecy + triceps.
Wychodzi na to że mam jeden dzień regeneracji. Ofc biorę odżywki BCAA I regenerator stawów, do tego kreatyne do silowni i inne takie...
5. Macie też może tak jak ja, że jedna ręka jest większa od drugiej ? mianowicie u mnie lewa jest większa od prawej - chodzi mi o biceps, staram się jak mogę poprawnie wykonywać ćwiczenia jednak nadal rośnie bardziej lewa ręka, podobnie jest z barkiem i najszerszym grzbietu... Ktoś ma jakieś rady ?
Dziękuję i pozdrawiam!